Plakat projektu Moc kobiet - grupa uśmiechniętych kobiet na tle kolorowych jesiennych drzew

Moc Kobiet - szkolenia

Podsumowanie

Fundacja Sama Mama w ramach projektu „MOC KOBIET” zorganizowała cykl spotkań, które miały na celu podniesienie pewności siebie kobiet, uświadomienie sobie, że za przemocą nie kryje się tylko przemoc fizyczna, a także podpowiedzieć, jak można budować skuteczniejsze komunikaty.

Te wszystkie aspekty są niezwykle ważne, by móc wierzyć w swoją sprawczość i śmiało sięgać po swoje marzenia i cele.

Spotkania cieszyły się zainteresowaniem, a przyjazna atmosfera sprawiła, że uczestniczki czuły się swobodnie i łatwiej przyswajały wiedzę. Praktyczne ćwiczenia pomogły zrozumieć, w jaki sposób można wykorzystać nabyte umiejętności.

Wierzymy, że spotkania dały uczestniczkom nie tylko większą pewność siebie i odwagę, by strzec swoich granic, ale także pozwoliły nawiązać nowe, wartościowe znajomości i relacje, dzięki którym poczują się wartościowe, w pełni akceptowane.

Wierzymy, że doświadczenia uzyskane podczas spotkań dodadzą paniom wiatru w żagle, by dalej rozwijać się i budować swoją niezależność i siłę.

A oto co mówią uczestniczki:

W ramach projektu przygotowaliśmy cykl spotkań, które obejmowały :

Omówione zostały następujące tematy:

• Dialog w komunikacji (26.02.2024 r.),
  • Zarządzanie zadaniami (04.03.2024 r.),
  • Przemoc wobec kobiet (11.03.2024 r.),
  • Planowanie budżetu (18.03.2024 r.),
  • Asertywna rozmowa (08.04.2024 r.),
  • Wiara w siebie i samoocena (11.04.2024 r.)

Szkolenia w odbyły się w kameralnych grupach do 12 osób,

Panie miały możliwość uczestniczyć we wszystkich spotkaniach lub kilku – które czasowo były dla nich optymalne.

Szkolenia:

Logo Splot

Projekt „MOC KOBIET”  realizowany ze środków Unii Europejskiej w ramach  Projektu „Wzmacniamy Europę SPLOTowymi wartościami”

Program finansowany jest przez Unię Europejską. Wyrażone opinie i poglądy są wyłącznie poglądami autora (autorów) i niekoniecznie odzwierciedlają poglądy Unii Europejskiej lub Komisji Europejskiej. Ani Unia Europejska, ani organ przyznający finansowanie nie mogą ponosić za nie odpowiedzialności.

Flaga Uni Europejskiej wraz z napisem - Dofinansowane przez Unię Europejską