W dniach 6-7.12.2023 roku mamy przyjemność wziąć udział w pierwszych zajęciach w Szkole Fundraisingu.

W programie znajdują się takie moduły jak:

• Wprowadzenie do fundraisingu. Gdzie jest i czego potrzebuje moja organizacja.
  • Metody pozyskiwania środków oraz ich prawne uwarunkowania.
  • Marketing i komunikacja w fundraisingu.
  • Planowanie kampanii fundraisingowej.

Dzięki uczestnictwu będziemy w stanie zauważyć, co powinniśmy poprawić, a co być może zastosować.

Grupa ludzi na szkoleniu, wspomagająca się laptopami, siedzi przy stole i słucha prowadzącego, który stoi przed tablicą

Zdjęcie: Campaign Creators/Unsplash

Wierzymy, że dawka wiedzy, którą otrzymamy pomoże nam w pełni rozwinąć skrzydła.

Szkołę prowadzi Fundacja Akademia Organizacji Obywatelskich (FAOO). Jest to organizacja pozarządowa, której celem jest profesjonalizacja działań podmiotów trzeciego sektora, przyczyniająca się do skuteczniejszej i efektywniejszej realizacji ich społecznej misji.

Jej założycielem i fundatorem jest Polsko-Amerykańska Fundacja Wolności.