Moc Kobiet – konferencja

Plakat Konferencja MOC KOBIET- 19.03

Współcześnie chociaż kobiety mają coraz więcej możliwosci rozwoju zarówno osobistego, jak i zawodowego to nadal istnieją różnice w równym traktowaniu obu płci.

Zasadniczą różnicę widać w wynagrodzeniu i możliwościach awansu kobiet, które mają takie samo lub wyższe wykształcenie i doświadczenie niż mężczyźni.

Niewątpliwie jest to związane z uwarunkowaniem biznesu jako męskiej dziedziny, a także poglądu, że kobieta niekoniecznie nadaje się na piastowanie wysokich stanowisk.

Konferencja, która odbędzie się 19.03.2024 r. w Chrzanowie, ma na celu pokazanie, że inwestycja w umiejętności, doświadczenie kobiet może być równie korzystna dla potencjalnych pracodawców, co zatrudnienie mężczyzn

Konferencja będzie możliwością na merytoryczną rozmowę i wypracowanie rozwiązań na temat równości i aktywizacji zawodowej kobiet.

Konferencja:

• podzielona zostanie na 3 etapy:
    • wypowiedzi prelegentów,
    • panel dyskusyjny,
    • debatę,
  • tematy, które zostaną poruszone to:
    • równouprawnienie kobiet i mężczyzn (głównie na polu zawodowym),
    • godność, wolność, równość i solidarność,
    • aktywizacja zawodowa kobiet,
  • konferencja odbędzie się w Chrzanowie,
  • zapisy przyjmujemy poprzez ten LINK,
  • wstęp wolny.

• podsumowanie konferencji.

Harmonogram spotkania

9.30-10.00

10:15 jdjdjoasdjpodjspfjsof

10.30-11.15

11.15-11.45

11.45-12.15

12.15-13.15

jspfjsof

13.15-13.45

14.00-14.45

Rejestracja Uczestniczek i Uczestników konferencji

Otwarcie konferencji – Dominika Hapek Prezes Zarządu Fundacji Sama Mama

Wystąpienie Gościa Honorowego Pani dr hab. Aleksandry Wentkowskiej – Pełnomocnika Terenowego Rzecznika Praw Obywatelskich w Katowicach

Panel I Wykład „Równouprawnienie Kobiet i Mężczyzn” – Monika Urban

Panel II Wykład „Godność, wolność, równość i solidarność” – Katarzyna Znańska-Kozłowska

Przerwa kawowa

Panel III Cykl prelekcji „Aktywizacja zawodowa Kobiet”
1) Joanna Pałubska, Tomasz Jarczyk – Młodzież w dynamicznych zmianach na rynku pracy – innowacyjny trening umiejętności adaptacyjnych z wykorzystaniem sztucznej inteligencji
2) Lucyna Sandacz – Formy zdobywania umiejętności zawodowych przez osoby dorosłe
3) Katarzyna Lis – Małopolski Pociąg do Kariery – możliwości rozwoju zawodowego przy wykorzystaniu dotacji z Unii Europejskiej
4) Dominika Hapek – Jak przygotować się mentalnie na powrót na rynek pracy

Debata „Równouprawnienie Kobiet i Mężczyzn w aspekcie zawodowym”

Przerwa obiadowa

Zakończenie konferencji

Logo Splot

Projekt „MOC KOBIET”  realizowany ze środków Unii Europejskiej w ramach  Projektu „Wzmacniamy Europę SPLOTowymi wartościami”.

Program finansowany jest przez Unię Europejską. Wyrażone opinie i poglądy są wyłącznie poglądami autora (autorów) i niekoniecznie odzwierciedlają poglądy Unii Europejskiej lub Komisji Europejskiej. Ani Unia Europejska, ani organ przyznający finansowanie nie mogą ponosić za nie odpowiedzialności.

Flaga Uni Europejskiej wraz z napisem - Dofinansowane przez Unię Europejską