Moc Kobiet – konferencja

Kobieca moc - konferencja

Współcześnie chociaż kobiety mają coraz więcej możliwosci rozwoju zarówno osobistego, jak i zawodowego to nadal istnieją różnice w równym traktowaniu obu płci.

Zasadniczą różnicę widać w wynagrodzeniu i możliwościach awansu kobiet, które mają takie samo lub wyższe wykształcenie i doświadczenie niż mężczyźni.

Niewątpliwie jest to związane z uwarunkowaniem biznesu jako męskiej dziedziny, a także poglądu, że kobieta niekoniecznie nadaje się na piastowanie wysokich stanowisk.

Konferencja, która odbędzie się 19.03.2024 r. w Chrzanowie, ma na celu pokazanie, że inwestycja w umiejętności, doświadczenie kobiet może być równie korzystna dla potencjalnych pracodawców, co zatrudnienie mężczyzn

Konferencja będzie możliwością na merytoryczną rozmowę i wypracowanie rozwiązań na temat równości i aktywizacji zawodowej kobiet.

Konferencja:

• podzielona zostanie na 3 etapy:
    • wypowiedzi prelegentów,
    • panel dyskusyjny,
    • debatę,
  • tematy, które zostaną poruszone to:
    • równouprawnienie kobiet i mężczyzn (głównie na polu zawodowym),
    • godność, wolność, równość i solidarność,
    • aktywizacja zawodowa kobiet,
  • konferencja odbędzie się w Chrzanowie,
  • wstęp wolny.

Logo Splot

Grant realizowany ze środków Unii Europejskiej w ramach projektu SPLOT WARTOŚCI.

Program finansowany jest przez Unię Europejską. Wyrażone opinie i poglądy są wyłącznie poglądami autora (autorów) i niekoniecznie odzwierciedlają poglądy Unii Europejskiej lub Komisji Europejskiej. Ani Unia Europejska, ani organ przyznający finansowanie nie mogą ponosić za nie odpowiedzialności.

Flaga Uni Europejskiej wraz z napisem - Dofinansowane przez Unię Europejską